Hrvatski odbojkaški savez
Mediteranske
igre
zlato 1993.
Europsko
prvenstvo
srebro 1995.
Mediteranske
igre
bronca 1997.
Europsko
prvenstvo
srebro 1997.
Europsko kadetsko
prvenstvo
srebro 1997.
Europsko
prvenstvo
srebro 1999.
Europsko kadetsko
prvenstvo
zlato 2003.
Europsko juniorsko
prvenstvo
srebro 2006.
Europska
liga
srebro 2006.
Mediteranske
igre
bronca 2009.
Europsko juniorsko
prvenstvo u odbojci na
pijesku, srebro 2009.
Mediteranske
igre
bronca 2013.
Europska
liga
srebro 2013.
World Grand
Prix
bronca 2014.
Hrvatski olimpijski odbor Maistra - Rovinj - Vrsar Hotel I Coca Cola Janaf INA Grad Rovinj QuoVadis Gala Mikasa Poliklinika Profozic Grad Zagreb
NOVOSTI  
 
Tristotinjak mladih odbojkašica na 13. Međunarodnom odbojkaškom turniru u Umagu
Tristotinjak mladih odbojkašica na 13. Međunarodnom odbojkaškom turniru u Umagu
Proteklog je vikenda, 6. i 7. svibnja 2017. godine u školskoj sportskoj dvorani održan tradicionalni 13. Međunarodni odbojkaški turnir povodom Dana Grada Umaga, u organizaciji Odbojkaškog kluba Melia Hotels Umag. Na parketu umaške školske dvorane svoje je umijeće pokazalo više od tristotinjak odbojkašica koje su u pratnji stručnog kadra i vodstva svojih klubova te roditelja i vjernih navijača u Umag stigle iz domaćih klubova te iz odbojkaških klubova tri susjedne države: Bosne i Hercegovine, Italije i Slovenije. Kad se ovoj brojci pribroje organizatori i brojni volonteri te posjetitelji, dolazimo do brojke od petsto sudionika ove tradicionalne sportske manifestacije.

Više o sudionicima i turniru pročitajte ovdje

Turnir se odigravao u 3 kategorije, 2000.+, 2002.+ te 2004.+. Dvadeset dvije ekipe koje su sudjelovale na turniru nisu krile oduševljenje odličnom organizacijom već dobro uhodanog tima. Za uspjeh organizacije svakako su zaslužni i naši vjerni pokrovitelji i sponzori. Stoga se organizatori od srca zahvaljuju Gradu Umagu te poduzećima Laser line d.o.o. i Istraturist Umag d.d. Suđenje na turniru volonterski je odrađeno od mladih sutkinja igračica OK Melia Hotels Umag. U ova dva dana na brojnim utakmicama koje su odsudile stekle su neprocjenjivo iskustvo, a sve sudionike turnira iznenadile jako dobrim suđenjem. Ove godine je na turniru organiziranom povodom Dana Grada Umaga po prvi put sudjelovao odbojkaški klub iz Mussolentea, grada koji je pobratimljen s Umagom od 2004. godine. Ovo je uspješan početak, nadamo se, odbojkaškog prijateljstva dviju klubova, koje se ostvarilo upravo zahvaljujući dobroj dugogodišnjoj suradnju dvaju gradova.

Zanimljive i napete završnica pokazale su koje su najbolje ekipe ovog turnira. U kategoriji male odbojke na treće mjesto plasirala se ekipa Mussolente 1, drugoplasirana je bila ekipa Mussolente 2, a najbolja je ekipa iz Odbojkaškog kluba Volleyball Ljubljana, koja je u finalu pobijedila talijansku ekipu s rezultatom 2:1. Najboljom petorkom u ovoj kategoriji proglašene su Nina Darmanović i Živa Bruma iz OK Volleyball Ljubljana, Giulia Cannevaro i Martina Carraro iz ASD Pallavolo Mussolente te  naša Umažanka Lana Šustereiter.

U kategoriji mlađih kadetkinja treće je mjesto zauzela ekipa iz U.S. Azzurra Gorizia, dok su se u finalu borile ekipe OK Luka Koper i OK Melia Hotels Umag. Bolja je bila domaća ekipa pobjedom od 2:0 u setovima.  Najboljom obrambenom igračicom u ovoj kategoriji proglašena je Eleonora Pecorari iz U.S. Azzurra Gorizia, najboljom dodavačicom Mia Radešić iz OK Melia Hotels Umag, najboljom srednjom blokericom Nina Katavič iz OK Luka Koper, a za MVP turnira odabrana je naša Umažanka Malu Celić.

U kategoriji kadetkinja treće mjesto zauzela je ekipa iz Pazina. Drugoplasirana ekipa bila je ŽOK Domžale, a najbolje u ovoj kategoriji bile su igračice OK Luka Koper koje su u finalu pobijedile slovensku ekipu s rezultatom 2:0. Najbolja je obrambena igračica bila Melani Zajc iz ŽOK Pazin, najbolja dodavačica Ela Žigon iz OK Luka Koper, najbolja srednja blokerica Veronika Povh iz ŽOK Domžale, najbolja napadačica Ana Cep iz OK Luka Koper, dok je MVP igračicom u kategoriji kadetkinja proglašena Neja Širol, također iz OK Luka Koper.

Na svečanom zatvaranju turnira, zahvalnice svim klubovima te nagrade najuspješnijim ekipama uručili su predsjednik OK Melia Hotels Umag i zamjenik gradonačelnika Grada Umaga Mauro Jurman, zamjenik gradonačelnika Grada Umaga Niko Čančarević te zamjenica gradonačelnika Grada Mussolentea Valentina Fietta.

Ovaj je umaški turnir jedan od najvećih turnira ovoga tipa u Hrvatskoj, a  iz godine u godinu prijavljuje se sve više ekipa, koje se nagodinu uvijek i vraćaju. Odbojkaško iskustvo te nova prijateljstva koje mlade generacije stječu tijekom ovog turnira, od iznimne su važnosti. Životni su to trenuci koji izgrađuju naše igračice i čine ih boljim igračicama i boljim osobama.


FOTOALBUM
11. 5. 2017.
Pizzeria Olimpik
Hrvatski olimpijski odbor Maistra - Rovinj - Vrsar Hotel I Coca Cola Janaf INA Grad Rovinj QuoVadis Gala Mikasa Poliklinika Profozic Grad Zagreb
Izrada i održavanje: Comwear Zagreb
  zadnja promjena: 27. svibnja 2017., 13,50