Hrvatski odbojkaški savez
Mediteranske
igre
zlato 1993.
Europsko
prvenstvo
srebro 1995.
Mediteranske
igre
bronca 1997.
Europsko
prvenstvo
srebro 1997.
Europsko kadetsko
prvenstvo
srebro 1997.
Europsko
prvenstvo
srebro 1999.
Europsko kadetsko
prvenstvo
zlato 2003.
Europsko juniorsko
prvenstvo
srebro 2006.
Europska
liga
srebro 2006.
Mediteranske
igre
bronca 2009.
Europsko juniorsko
prvenstvo u odbojci na
pijesku, srebro 2009.
Mediteranske
igre
bronca 2013.
Europska
liga
srebro 2013.
World Grand
Prix
bronca 2014.
Hrvatski olimpijski odbor Maistra - Rovinj - Vrsar Hotel I Coca Cola Janaf INA Grad Rovinj QuoVadis Gala Mikasa Poliklinika Profozic Grad Zagreb
NOVOSTI  
 
OK Gorica i dalje nezaustavljiva
OK Gorica i dalje nezaustavljiva
Pobjedom pred svojom publikom od 3:0 (26:24, 25:19, 26:24) protiv perspektivne momčadi OK Croatije, Goričani su nastavili pohod prema osvajanju 2. nacionalne odbojkaške lige – centar.

U nedjelju, 12. veljače u goste vodećoj i neporaženoj momčadi 2. nacionalne odbojkaške lige – centar OK Gorici stigli su nedavno okrunjeni juniorski viceprvaci Hrvatske, odbojkaši OK Croatije. Momčad je to koja je u finalu juniorskog PH namučila zagrebačku Mladost te u čijim redovima igra nekolicina mladih reprezentativaca Hrvatske. Gosti su svakako zaslužili puni respekt i koncentriranu igru domaćina od samog početka. Domaći trener Ivan Šulc na raspolaganju je imao sve igrače osim Damjana Šprema, a svoj debi za OK Goricu ostvario je Ivan Vrpoljac i pokazao kako se na njega može ozbiljno računati u nastavku prvenstva.

Goričani su krenuli u standardnoj postavi. Kapetan Jurica Skorin bio je na poziciji korektora, tehničara je igrao Luka Humski, srednji blokeri bili su Vedran Vukić i Filip Dumbović, primače su igrali Mateej Bičvić i Dario Rukavina, a na poziciji libera igrao je Domagoj Burčul.

Utakmicu bolje otvaraju gosti, koji s raznovrsnim napadima osvajaju nekoliko uzastopnih poena. Njihovu seriju prekida Rukavina s par uspješnih napada, a u nastavku Skorin i Vukić blokom zaustavljaju mlade odbojkaše Croatije. Do tehničkog time-outa ipak prvi dolaze gosti. Kratki predah bolje su iskoristili Goričani, koji u nastavak seta ulaze koncentriraniji te se dobrim servisima Humskog i Dumbovića, a kasnije i uspješnim napadima Skorina i Bičvića, potpuno rezultatski približavaju gostima. Kraj prvog seta bio je i dvoboj trenera koji su na svaki poen protivničke ekipe time-outovima pokušali izbaciti suprotnu stranu iz ritma. Impresionirala je mirnoća i staloženost domaćina u tako napetoj situaciji. Iako razina igre Goričana nije bila na nivou, jednostavnim rješenjima u napadu i koncentriranom igrom u obrani uspjeli su preokrenuti rezultat u svoju korist i osvojiti prvi set.

Više pročitajte ovdje

Napeta završnica prvog seta potpuno je razbudila Goričane koji u drugi set ulaze kvalitetnije i motiviranije. Humski je u ovoj utakmici malo rasteretio kapetana Skorina napadačkih akcija, pa su Bičvić, Rukavina i Dumbović dobili više prilika u napadu. Takva raspodjela lopti kao da je zbunila goste, pa su gorički napadači imali dosta čistih prilika u napadu, od kojih su većinu i realizirali. Ponovno su efikasni u bloku bili Vukić i Skorin, a odličan je u obrani i na prijemu bio libero Burčul. Pred kraj seta u igru su ušli Snježan Prevolnik, Josip Huljev i Ivan Vrpoljac, koji dobrim servisima zadaju puno problema protivničkoj momčadi. Mladi odbojkaši Croatije nisu mogli previše toga napraviti u drugom setu, a konačna razlika mogla je biti i veća da nije bilo četiri promašena servisa kod domaćina.

U trećem setu domaćini nastavljaju s igrom iz prethodnog seta, nezaustavljivi su u napadu Skorin, Bičvić, Rukavina i Dumbović. Goričani se brzo rezultatski odvajaju i to daje priliku treneru Šulcu da u igru uvede Vrpoljca koji dobro reagira na bloku. U nastavku ulazi i Trpimir Burčul kojemu je ovo bila oproštajna utakmica. On zbog posla više neće moći dolaziti u Goricu, a u klubu se potajno nadaju kako će slijediti primjer nekih majstora borilačkih vještina i imati nekoliko oproštajnih utakmica. Pred kraj seta došlo je do opuštanja u domaćim redovima i serijom dobrih gostujućih servisa, situacija se nepotrebno zakomplicirala. Trener Šulc je time-outovima i izmjenama uspio prekinuti ritam gostujuće igre i na kraju domaćini slave zahvaljujući iskustvu.

Trener Šulc, ovako je vidio utakmicu: "Znali smo od početka da nam danas neće biti lako. Iako je OK Croatia mlada momčad, već sad pokazuju kvalitetu i vjerujem da će za par godina neki od njihovih igrača biti sinonimi za mušku odbojku u Hrvatskoj. No, imamo i mi u klubu igrača visokih vrijednosti, vidjelo se to i danas kada smo u relativno gustim završnicama izašli kao pobjednici. U takvim situacijama smo pokazali koliko vrijedimo, iako osobno smatram da smo trenutno na 65% mogućnosti. Vjerujem da ćemo dizati formu prema kraju prvenstva jer imamo cilj osvojiti ovu ligu, a onda dati sve od sebe u kvalifikacijama za Prvu ligu. I za kraj bih se u ime igrača i Uprave kluba zahvalio Trpimiru Burčulu na angažmanu u klubu. Njemu je danas vjerojatno bila zadnja utakmica za OK Goricu. Čovjek je primjer polivalentnog igrača, stvarno nas je spašavao nebrojeno puta. Želimo mu sreću i zdravlje na novom radnom mjestu. A u naš klub je uvijek dobrodošao."

15. 2. 2017.
Pizzeria Olimpik
Hrvatski olimpijski odbor Maistra - Rovinj - Vrsar Hotel I Coca Cola Janaf INA Grad Rovinj QuoVadis Gala Mikasa Poliklinika Profozic Grad Zagreb
Izrada i održavanje: Comwear Zagreb
  zadnja promjena: 27. svibnja 2017., 13,50